Commercial Intelligence Manager

About the job

Als Commercial Intelligence Manager ben je verantwoordelijk voor het adviseren en challengen van collega’s uit andere departementen op basis van interpretatie van big data. Je verzamelt en analyseert niet alleen allerhande data (verkooptrends, concurrentie-analyses, marktevoluties, koopkracht, interesse voor producten, etc.), je wordt ook geacht de data te interpreteren en nieuwe inzichten te verwerven die de business verder kunnen helpen.

Jouw verantwoordelijkheid bestaat er ook in om collega’s bewust te maken van de belangrijkheid van data en hen te coachen om hier meer aandacht voor te krijgen, en uiteraard naar te handelen.

Jij schakelt rechtstreeks met collega’s en managers: als neutraal persoon een kritische noot plaatsen bij actieplannen en prioriteiten, hoort bij jouw uitdagingen.

Je wordt key user van BI en CRM tools en gaat actief op zoek naar verbeteringen om jouw werk en dat van anderen efficiënter te laten verlopen. Je maakt hierin ook de vertaalslag van de business naar duidelijk hanteerbare rapporten voor management, collega’s en sales.

Zeer belangrijk zijn jouw interne relaties met de verschillende departementen zodat jouw analyses én adviezen gehoord en bediscussieerd worden.

Set yourself apart

Je beschikt over de volgende kwalificaties, ervaring en capaciteiten:

  • Je hebt een master of gelijkwaardig door ervaring
  • Je kan terugblikken op een eerste ervaring als Business Analyst, process analyst of BI
  • Je bent sterk analytisch
  • Kennis van Navision en/of Power BI is een pluspunt
  • Je hebt een goede kennis van Excel
  • Je bent proactief en hebt een commerciële instelling
  • Je straalt vertrouwen uit, bent besluitvaardig en niet bang om collega’s te challengen
  • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden en hebt een goede kennis van het Engels, Nederlands en Frans

What’s on offer?

Wij bieden je een afwisselende functie in een succesvolle, internationale en snelgroeiende organisatie. Je komt terecht in een fris en gemotiveerd team en krijgt volop ruimte tot zelfontplooiing met voldoende perspectieven voor professionele groei. Naast de inhoudelijke uitdagingen bieden we een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden.

Share this job opening: