Global Financial Controller met gevoel voor business

About the job

Fagron heeft vestigingen in meer dan 30 landen over de hele wereld. Deze locaties zijn verdeeld in verschillende area’s, waar elk een financiële administratie wordt uitgevoerd in meer dan 60 verschillende locaties. Fagron is op zoek naar een Global Financial Controller met een goed gevoel voor de business. Vanuit het kantoor in Rotterdam zul je samen met het team deze landen ondersteunen in hun business en hun financiële rapportages. Je vindt het leuk om met mensen van verschillende nationaliteiten in contact te zijn en weet daar ook mee om te gaan. De Global Financial Controller functie binnen Fagron is een functie die financial control en business control samenbrengt. Als dit iets is waar jij graag verder in wilt groeien en enthousiast van wordt, is Fagron op zoek naar jou!

 

Als Global Financial Controller analyseer en consolideer je alle financiële gegevens die door al onze lokale organisaties naar je toegestuurd worden. Je beoordeelt of de performance van de verschillende lokale organisaties in lijn is met de strategie en doelstellingen van de organisatie en rapporteert hierover aan de directie en de Raad van Bestuur. Je bent daarnaast een volwaardig gesprek- en sparringpartner voor de business. Je hebt regelmatig contact met de lokale Business Controllers en met de Area Finance Managers, waarbij je de resultaten met betrekking tot de forecast en doelstellingen die de lokale organisaties hebben gesteld bespreekt en adviseert hierover.

Je zult ook de budgetten en de actuals in je maandelijkse vergadering challengen en hierin als een sparringpartner fungeren. Verder zal je bij het vaststellen van de budgetten een rol spelen in het controleren en het uiteindelijk adviseren van deze doelstelling.

Maar je bent ook iemand die het leuk vindt om verder in de cijfers te duiken en een interne controle uit toe voeren op basis van de cijfers en rapportages.

Daarnaast ben je hun vaste aanspreekpunt voor alle andere financiële aangelegenheden binnen hun organisatie. Je maakt deel uit van het Corporate Controlling team.

 

Je bent toe aan de volgende stap in je carrière en wil jezelf verder ontwikkelen. Daarnaast heb je een sterk analytisch vermogen en goede communicatie skills. En je voelt je thuis binnen een dynamische en internationale organisatie.

 

Je voornaamste werkzaamheden zijn

  • Gezamenlijke uitvoering van de maandelijkse consolidatie, alsmede de analyse en rapportage hierover
  • Het signaleren van trends en ontwikkelingen die de performance beïnvloeden
  • Toegevoegde waarde leveren aan de besluitvorming op operationeel, tactisch en strategisch niveau door het adviseren van het management
  • Het verbeteren van het interne control framework
  • Je staat in nauw contact met de lokale Business Controllers en Area Finance Managers in diverse landen en fungeert als adviseur en sparringpartner voor hen
  • Nauwe samenwerking met betrekking tot de forecasting
  • Challengen van actuals en budgetten
  • Deelnemen aan internationale projecten en medeverantwoordelijk voor het integratietraject na een overname
  • Uitzoeken van ad-hoc vraagstukken en daarbij ondersteuning bieden

Set yourself apart

  • Een afgeronde Master opleiding in de richting bedrijfseconomie/finance/accountancy
  • Relevante werkervaring
  • IFRS-kennis
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het adviseren van en sparren met de business
  • Je werkt gestructureerd en planmatig, maar weet door een praktische en hands-on instelling ook adhoc vragen efficiënt aan te pakken.
  • Je hebt goede communicatieve skills en beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift

What’s on offer?

Wij bieden je een afwisselende functie in een succesvolle, internationale en snelgroeiende organisatie. Je komt terecht in een fris en gemotiveerd team en krijgt volop ruimte tot zelfontplooiing met voldoende perspectieven voor professionele groei. Naast de inhoudelijke uitdagingen bieden we een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden.

Share this job opening: